Verbouw Kerk Voorst

Verbouw Kerk Voorst
Het ziet er nu echt naar uit dat ons kerkgebouw in Voorst een verbouw/herinrichting zal ondergaan. Daarmee wordt deze kerk beter bruikbaar voor onze eigen erediensten. En hetzelfde geldt voor ander gebruik, zoals: concerten, evenementen, presentaties en dergelijke. Daarmee hopen we te bereiken dat meer inwoners van onze streek van onze mooie Dorpskerk gebruik gaan maken.
Op de gemeente-avond van 15 februari jl. is door de kerkrentmeesters en de architect (Courage uit Apeldoorn) uiteengezet ‘hoe de verbouwing vorm gaat krijgen’, ‘hoe de inrichting er daarna uit komt te zien’, ‘welke keuzes nog moeten worden gemaakt’, ‘welke mensen daarbij nodig zijn’, etc.
Het was een duidelijk verhaal met een strakke planning.
lees meer »
 
Kerkgebouw

Kerkgebouw
Van welke kant je het dorp Voorst ook nadert, de slanke torenspits van de Dorpskerk is altijd te zien.

De Dorpskerk, jaren geleden gebouwd aan de rand van het dorp, was en is het middelpunt van het dorpsgebeuren. 
 
lees meer »
 
Adresgegevens Adresgegevens
Kerkgebouw
Schoolstraat 16
7383 CG  VOORST

Postadres
Rijksstraatweg 65
7383 AL  VOORST
Mail: scriba@pgkvw.nl

Contactpersoon kosters
Gerdien Duits-Klaasen
Telefoonnummer: 06-57 34 29 73
Mail: kostersvoorst@pgkvw.nl
 
Dorpswerkgroep Dorpswerkgroep
In Voorst zijn we als gemeenteleden en dorpsbewoners op elkaar betrokken en leven we met elkaar mee. Vanuit de kerk is er belangstelling voor elkaar en worden er bezoeken gebracht. Dat doen we vanuit geloof, hoop en liefde. De aandacht en bezoekjes zijn er op verschillende manieren: de bloemengroet na de wekelijkse kerkdiensten, bloemen bij huwelijksjubilea, het bezoekwerk aan mensen die aandacht nodig hebben en dergelijke.

Naast het pastoraat houdt de Dorpswerkgroep Voorst zich bezig met alle logistieke zaken rond de kerkdienst en het kerkgebouw. Kosters die ervoor zorgen dat er een kerkdienst gehouden kan worden; mensen die koffie schenken; de groep die het geluid in de dienst verzorgt enzovoort.

Ook worden activiteiten op dorpsniveau georganiseerd. Hierbij denken we in Voorst natuurlijk aan de Herdertjestocht en de samenwerking met de cbs Sjaloom. Daarnaast ontstond enkele jaren geleden het idee van 'Voor Iedereen Een Tafel' waarbij een groep van z'n 3 gemeenteleden samen genieten van een 3‑gangen maaltijd, bedacht en gemaakt door een groep vrijwilligers.

Contactpersoon
Henk Ilbrink
Telefoonnummer: 0575-24 15 42
Mail: dwgvoorst@pgkvw.nl


 
 
Verhuur Verhuur
Onze, rond 893 gestichte, Dorpskerk aan de rand van het dorp, wordt regelmatig verhuurd voor passend gebruik. De kerk is door haar historische uitstraling, sfeer, mooie Naber-orgel, akoestiek en vooral ook de landelijke rust bij uitstek geschikt voor bijzondere gelegenheden.
 
lees meer »
 
Vervoer naar de kerk Vervoer naar de kerk
Henk Ilbrink
Telefoonnummer: 0575-24 15 42