vrijdag 4 maart 2022

Wereldgebedsdag

Datum: 
 vrijdag 4 maart 2022
Tijdstip: 
 14.30 uur
Locatie: 
 't Achterhuus in Klarenbeek

Wereldgebedsdag is een wereldgebeurtenis! Op de eerste vrijdag in maart gaat ieder jaar opnieuw het gebed de wereld rond. Honderdduizenden mensen voelen zich -in de 173 landen die meedoen aan de viering van Wereldgebedsdag-  door gebed verenigd en bemoedigd. In ons land wordt sinds 1929 deelgenomen aan deze jaarlijkse viering.  Wat deze vrijdag tot een speciale dag van gebed maakt, is het feit dat gedurende 24 uur ergens in de wereld bijeenkomsten plaats vinden, waar dezelfde noden voor God gebracht worden, dezelfde gebeden worden gebeden en dezelfde Schriftgedeelten worden gelezen.

De Wereldgebedsdagviering komt in 2022 uit Engeland, Wales en Noord Ierland. Als thema voor de viering is gekozen: “Gods belofte” gebaseerd op de brief die de profeet Jeremia schreef aan de ballingen in Babylonië. Jeremiah 29:1‑14  De ballingen bevonden zich in een context van lijden, onzekerheid en tegengestelde opvattingen. Ruim 2.000 jaar later spreken we misschien niet meer van ballingen maar we horen wel verhalen van mensen die zich buitengesloten voelen, van vluchtelingen die zich angstig en verlaten voelen. Voor Jeremia was Gods plan duidelijk en Zijn plan delen we door die dag  wereldwijd in verbondenheid samen te komen.  

Op vrijdag 4 maart 2022 om 14.30 uur hopen wij in Klarenbeek  -mits Corona het toelaat- voor deze jaarlijkse viering samen te komen  in “ ’t  Achterhuus “aan de Woudweg.

Middel een lied dat speciaal voor deze viering is geschreven: For Surely I know the Plans  I have For You krijgen we dan een zaadje van hoop om na te denken over waar het in onze levens en gemeenschappen moet worden geplant. Een zaadje gevoed door gebeden en daden van liefde bindt ons samen over de hele wereld.

terug