woensdag 1 april 2020

Sedermaaltijd | AFGELAST

Datum: 
 woensdag 1 april 2020
Tijdstip: 
 18.30 uur  - 21.30 uur

AFGELAST

Dit jaar vieren we ook de Sedermaaltijd op 1 april in Voorst. Deze maaltijd is verbonden met de start van het Joodse Pesachfeest.
Het thema van de seidermaaltijd is verlossing. Joden herdenken en vieren de verlossing uit Egypte. Veel symboliek aan de seider tafel verwijst naar die verlossing. Aan een feestelijk gedekte tafel wordt er tijdens de maaltijd de Haggadah (= vertelling) gelezen van de uittocht van het Joodse volk uit Egypte. Er worden 6 speciale gerechtjes gegeten in een bepaalde volgorde die allemaal herinneren aan de Joodse slavernij en de uittocht. We schenken in een speciale volgorde 4 glazen wijn (of druivensap) die allemaal een eigen betekenis hebben. Tijdens de rituele maaltijd genieten we ook samen van een feestelijke Pesachmaaltijd, die een bijzondere betekenis krijgt door de prachtige symboliek van de Sedermaaltijd. We ontdekken op welke manier de rituelen en de ingrediënten van de Sedermaaltijd van het Joodse volk te verbinden zijn met de komst en het offer van Jezus. Samen vieren we zo ook de verlossing die Hij ons heeft gebracht. Iedereen, van jong tot oud is uitgenodigd!

Vor deze maaltijd opgeven per mail of telefoon bij pastor Wilma Steenbeek. We zoeken ook nog kokers voor deze maaltijd. Graag ook opgeven je het leuk vindt om zelf een gerecht te bereiden voor de Sedermaaltijd.

steenbeekpkn@gmail.com
Telefoon 06-44 58 89 95

 

terug