zondag 3 oktober 2021  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. L.E. Bassa
Kerkdienst Voorst | Doopdienst

Op 3 oktober zullen opnieuw 2 kinderen worden gedoopt!

Op 30 december 2020 werd Sepp Jacob Roebers geboren. Hij is de zoon van Marina en Bram Roebers. Hun beide andere kinderen werden ook in onze gemeente gedoopt.
Op 13 januari werd Jelte Johan Wassink geboren, zoon van Marco en Rita Wassink uit Voorst. Zowel Sepp als Jelte hebben even moeten wachten op hun doop. Mede door alle maatregelen rondom corona was het nog best ingewikkeld om het in te plannen. Maar, gelukkig mag er nu al weer meer dan voor de zomer en kunnen we daarom met recht een feetjes vieren in de kerk!

Dopen is namelijk een feest. Het is een feest waarbij we dankbaar zijn voor dit mooie nieuwe leven. We verbinden hun namen aan de naam van God en we zegenen de ouders met hun gezin. Als gemeente krijgen en hebben we de opdracht om er te zijn voor deze gezinnen. Om hen te helpen waar nodig en te ondersteunen in de opvoeding. De ouders moeten met hun vragen rondom geloof en kind-zijn bij ons terecht kunnen. Dat is niet niks! Daarvoor moeten we als gemeente ook bereid zijn hen iets aan te bieden. Dat doen we in elk geval door van de doopdienst een mooi feest te maken. En daarna hen uit te nodigen om samen het geloof en de Bijbel te ontdekken. Bij elke doop klinkt ook nu de oproep om voor de kinderen en hun gezin te bidden.

We verwelkomen Sepp en Jelte op 3 oktober graag in ons midden! 

Kerkdienst gemist
De kerkdienst is te bekijken via Kerkdienstgemist.nl.
Via deze link kunt u de kerkdienst bekijken.

Orde van dienst
Deze kunt u hier downloaden / inzien

Collecte
Voor kinderen is het heerlijk om op vakantie of een weekendje weg te gaan. Fijne, ontspannende dingen doen en nieuwe vrienden maken. Toch zijn er veel kinderen in Nederland die er om verschillende redenen niet zomaar tussenuit kunnen omdat er geen geld voor is, of omdat ze een stoornis of achterstand hebben waardoor extra begeleiding bij het spelen nodig is. Juist deze kwetsbare kinderen verdienen ook een superleuke tijd en daarom worden Heppie Vakanties & Weekenden georganiseerd.
Heppie Vakanties & Weekenden is er speciaal voor kinderen van zes tot en met achttien jaar. Ook zijn er begeleide gezinsvakanties. Bij een weekend of vakantie van Heppie draait alles om gezelligheid, lol en onbezorgd spelen. Lekker ravotten en ontspannen in een leuke groep van leeftijdsgenootjes. Tegelijkertijd is er alle aandacht en zorg voor elk individueel kind. Positieve ervaringen in een geborgen sfeer, veilige omgeving en binnen een klimaat van oprechte aandacht, dat typeert Heppie Vakanties & Weekenden.
www.heppievakanties.nl
Stichting Heppie maakt onderdeel uit van Stichting Het Vergeten Kind.
IBAN NL83 RABO 0172 4314 84Collecteren wanneer u online een kerkdienst volgt
Ook als u online een kerkdienst volgt, is het mogelijk om bij te dragen aan een collecte. Daarom blijven we het IBAN-nummer van de collectebestemmingen vermelden. U hebt dan de mogelijkheid een eventuele bijdrage voor een bepaalde collecte per bank over te maken.

De plaatselijke diaconieën en colleges van kerkrentmeesters bedanken u hartelijk voor de bijdragen die momenteel via een bankoverschrijving worden ontvangen.

Ook op deze wijze geeft u blijk van betrokkenheid en gemeenschapszin.

Heel erg fijn!

terug