Avondmaalsproject

Avondmaalsproject
We hebben dit jaar Stichting WHOE (Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa) als avondmaals-project gekozen. Deze werkgroep, die in Apeldoorn gevestigd is, heeft als doel om goederen die in Nederland (deels) zijn afgeschreven, maar die nog prima een ronde mee kunnen, een tweede leven te geven. Met de ingezamelde goederen wil men de arme en hulpbehoevende medemensen in Oost-Europa een beter leven geven. De transporten gaan voornamelijk naar Oekraïne, Roemenië en Hongarije. Maar ook Moldavië is in beeld.
Eén van de belangrijkste pluspunten van de werkgroep is, dat zij zelf de goederen naar de betreffende kinderen, scholen of dorpen brengt en zelf controleert of de spullen goed zijn aangekomen. Al moet hierbij worden aangetekend dat dit momenteel, vanwege de oorlog, in Oekraïne vrijwel onmogelijk is.
De WHOE werkt samen met partners waar al heel lang een goede relatie mee bestaat, zoals: Leerplein 055. Het gehele jaar door worden er goederen ingezameld, gesorteerd, eventueel gewassen en hersteld en verpakt voor transport.

Kijk maar eens op de site, waar u zich ook kunt aanmelden voor de Nieuwsbrief van de WHOE.
https://whoe.nl
 
terug