1 jaar Beeldverbinding 1 jaar Beeldverbinding
Op 28 maart 2021 (Palmzondag) konden we voor het eerst een kerkdienst via beeldverbinding meevieren. Nu we een jaar verder zijn, kunnen we gerust stellen dat deze voorziening in een behoefte voorziet. We zijn dan ook blij met zo’n tiental vrijwilligers die zich, bij toerbeurt, wekelijks over beeld en geluid ontfermen.
Langzamerhand zijn we de fase van ‘kinderziektes’ voorbij. Met name Wilp heeft last gehad van strubbelingen in de verbindingen: gedoe met stekkertjes en de aanleg van glasvezel waardoor weer allerlei aanpassingen nodig waren.
We zijn nu in een stabielere fase beland en kunnen ons daarom gaan buigen over enkele (technische) verbeteringen:
  • kerkgebouw Klarenbeek zou wel wat meer kleur in het interieur kunnen gebruiken. Bij fysieke kerkgang valt dat niet op, bij video-verbinding blijkt de omgeving wel erg steriel.
  • voor kerkgebouw Voorst wordt nagedacht over een tweede camera, omdat de positie van predikant ten opzichte van camera enerzijds en gemeente anderzijds een beetje met elkaar in conflict zijn.
  • en in kerkgebouw Wilp kan d.m.v. een paar technische aanvullingen het geluid wellicht nog wat worden verbeterd.
Blij zijn we met de Settop-box waarmee de kerkdiensten op de eigen TV bekeken kunnen worden. Klik hier voor meer informatie.
 
terug