Stichting Vrienden van DHAN | India volgens Nederlands ABC | U tot en met Z Stichting Vrienden van DHAN | India volgens Nederlands ABC | U tot en met Z
U = uitval van elektriciteit
In India gebeurt het met regelmaat dat de elektriciteit uitvalt.
Terwijl je bijvoorbeeld in gesprek bent met Indiase mensen, ergens op locatie tijdens een zogenaamd ‘veldbezoek’. Je hebt zojuist gastvrij een kop echte Chai thee aangeboden gekregen (de smaak daarvan is een ervaring op zich) en ptst… de stroom valt uit.
In Nederland schrikken we dan even, of we maken er een opmerking over…
Dat is geenszins het geval in India. Men verblikt of verbloosd niet en het gesprek gaat zonder ook maar een hapering verder.
Hoe het komt dat de infrastructuur inzake elektriciteit in de arme gebieden van India zo wankel is?
Geen idee. Maar wellicht kunt u iets afleiden uit de foto’s die een en ander illustreren?

V = vuilnis / vegetarisch voedsel
In Nederland kennen we NederlandSchoon dat zwerfafval wil voorkomen en bestrijden.
En we hebben de jaarlijkse Zwerfvuildag.
In India is men helaas nog niet zover. Het land kampt met een gigantische afvalberg, en dan vooral door plastic.Vegetarisch voedsel
De keuken in India is bijzonder gevarieerd. Verschillende soorten rijst, granen, aardappelen, groente en verse kruiden. De verschillende religies hebben grote invloed op het eten in India. Zo is de koe volgens hindoes een heilig dier en daarom wordt er geen rundvlees gegeten. Moslims in India eten geen varkensvlees. De meeste Hindoes zijn sowieso vegetariër en houden het graag bij curries.
 
terug