zo 15 december 2019

Kerstconcert Voorst

Locatie: 
 Kerk Voorst
Tijdstip: 
 19.30 uur

Vanaf 1949, dus 70 jaar lang, is er ieder jaar in de Dorpskerk van Voorst een Kerstconcert georganiseerd. Daarom willen we dit concert een bijzonder tintje te geven en hebben we naast de koren en Fanfare, (oud)Voorsternaren gevraagd solistisch op te treden.
- Karin Angelucci-de Rooij (sopraan)
- Nico Stalenburg (bas)
- Arjan Stalenburg, zoon van…. (tenor) 
- Ruben Tekelenburg (pianist) zoon van Ben, die jaren het Kerstconcert organiseerde.
Deze vier mensen, die elkaar goed kennen, hebben met groot enthousiasme toegezegd en willen ons, samen en solistisch, iets moois laten beleven.  Ruben zorgt voor alle begeleiding.

De algehele leiding ligt dit jaar in handen van Jettie Ouwehand, dirigent van dameskoor Zanglust uit Empe, zij dirigeert ook de gezamenlijke koren. De Fanfare o.l.v. dirigent Jurgen Wentzel heeft een groot aandeel in dit concert. 
De gezamenlijke koren en Fanfare zingen en spelen 'The day you sang this song', met de  Nederlandse tekst: 'Nog altijd wordt verteld dat oud en wonderbaar verhaal'.

En op haar eigen fijne manier, met woorden die er toe doen, wil ds. Marrit Bassa er zijn, om verbinding te leggen tussen zang en muziek. Deze keer is gekozen voor een concert, met daarin geen samenzang. Maar voor we naar huis gaan, zingen we wel samen het 'Ere zij God', met begeleiding van de Fanfare.

Het concert is zondag 15 december en begint om 19.30 uur (de deur is open om 19.00 uur).
Er gratis entree, met de mogelijkheid van een vrije gift bij de uitgang. Wel van harte aanbevolen !!
In het Dorpshuis genieten we na onder het genot van een glaasje glühwein of chocolademelk.

Georganiseerd door de Commissie Kerstconcert
 

terug